Domeinnamen

Wij registreren o.a. volgende domeinnaam extensies:
.nl € 0,83
.com € 1,04
.eu € 1,25
.be € 0,92
.de € 1,25
.info € 1,04

Budget Hosting

€ 1,95
500 mb
20 gb dataverkeer
Html only
GRATIS domeinnaam
per jaar € 23,40
info Bestellen

Small Hosting

€ 4,95
500 mb
20 gb dataverkeer
php mysql
GRATIS domeinnaam
per jaar € 59,40
info Bestellen

Domeinnaam registreren

  • 26-02-2013

Wilt u een website voor uw bedrijf? Dan kiest u een domeinnaam: een internetadres, zoals www.isahosting.nl. Registreer uw domeinnaam zo snel mogelijk, ook als u niet meteen een website gaat maken. Door te registreren voorkomt u dat anderen u voor zijn.

Registreer nu uw domeinnaam

Domeinnaam registreren

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) registreert domeinnamen. Hoe regelt u dat? Eerst kiest u een domeinnaam. Hiervoor gelden verschillende eisen, zoals het aantal tekens waar de naam uit mag bestaan. Op de website van isahosting kunt u nakijken welke domeinnamen al geregistreerd staan. Vervolgens kan isahosting  voor u de domeinnaam aanvragen bij SIDN, dat kunt u dus niet zelf doen bij SIDN. U betaalt abonnementskosten voor uw domeinnaam aan de isahosting.

Domeinnaam als merk

Domeinnaamregistratie alleen levert geen merkbescherming op. U mag bijvoorbeeld niet zomaar een bestaand merk (dat niet uw eigendom is) in uw domeinnaam gebruiken. Bedrijven willen op die manier soms meeliften op de naamsbekendheid van een merk. Een praktijk voorbeeld: een bedrijf mocht de domeinnaam honda-occasions.nl niet meer gebruiken toen bleek dat dat bedrijf niet eens auto´s van Honda verkocht.

Domeinnaam als handelsnaam

 U kunt uw domeinnaam ook als handelsnaam laten registreren bij de KvK. Hierbij gelden 2 voorwaarden:

 Uw bedrijf moet ook onder deze naam naar buiten treden. Voorbeeld: bol.com

  De domeinnaam moet voldoen aan de regels voor een handelsnaam.

Tip: registreer uw domeinnaam voor u zich inschrijft bij de KvK

Registreer uw domeinnaam alvast bij isahosting voor u zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Ook als u nu nog geen plannen heeft voor een website, is het verstandig om de domeinnaam van uw bedrijf te registreren. Dit voorkomt dat iemand anders u voor is. Dit gebeurt helaas vrij vaak.